keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Biggest looser

Tänään olin kauppa/apteekkireissulla tavallista myöhempään kuin normaalisti. Taloudellisesti tein loppuviikon ruoka-ostokset kahdesta eri marketista, ja tämän lisäksi etsin ripuli lääkitystä kolmesta eri apteekista, kunnes tärppäsi.

Apteekista poistuessa kello läheni jo ilta yhtätoista. Kuten tavallista, lapsi perheissä ei juuri kukkoa kauemmin torkuta aamulla, joten pienoinen väsymys alkoi painaa. Astuessani ulos apteekista, huomasin oven ulkopuolella henkilövaa-an (miten hitossa toi vaaka pitäis kirjoittaa?) isolla näytöllä varustettuna. Hymyllä ei ollut taas rajaa, kuin väsyneet aivoni saivat ajatuksen henkilövaa-an erinäisistä käytöistä:

Miettikääpä kun ensi kerralla tupsahtaisitte lempi yökerhoon tai kantakapakkaan. Ovella seisoisi körmyn portsarin vieressä myös kyseinen vaaka. Se että sinulta tiedusteltaisiin henkilöpapereita, tiirailtaisiin bensalenkkareita tai kuulusteltaisiin mahdollisia promilleita, niin sinun käskettäisiinkiin hypätä vaa-alle. Sisäänpääsy olisi sitten kiinni milloin päivästä, milloin teemasta, kuten:

torstai-ilta tuhdeille
perjantai pulskille
ja lauantai laiheliineille.

Ja jos olisit joillain noista rajoilla, sisään voisit päästä pientä extra-korvausta vastaan tai suhteilla.

Jonottaessasi "vaa-alle" tiirailisit varovasti taaksesi kuka mahtaisi seistä takanasi. Toivottavasti ei ainakaan se komistus, facebook-tuttu tai exä.


Tai mitäpä jos tämä vaaka otettaisiin käyttöön työpaikalla?
Aina aamulla töihin tullessasi esimies kutsuisi kaikki koolle "aamun avaukseen", jossa kukin vuoron perään punnittaisiin.
Vaatteina tietenkin sallittaisiin tasapuolisuuden nimissä vain ne biggerlooser tyyliset topit/hihattomat ja pyöräilyshortsit.

Ja kun vuorosi tulee nousta vaa-alle, esimies käynnistää screenin päälle ja laskenta alkaa. Kuulet kuinka jotkut työyhteisön jäsenistä huokailevat, toiset pudistelevat päätään, toiset hikoilevat jännittyneinä. Ja spam! Siinä se luku sitten olisi kaikkien nähtävillä kissan kokoisin numeroin. Joillakin työpaikoilla näytettäisiin screenillä myös edellis päivän punnitus tulos.
Bonus-järjestelmä, työtehtävät ja lomat jaettaisiin sitten tuloksien mukaan. Pikkujouluissa jokainen muistaisi ainakin sen painavimman tuloksen.


Voitte varmaan arvata kokeilinko vaakaa. Jos epäröit vastausta, niin lisäyksenä kerrottakoon, että apteekin lähettyvillä oli kaksi turistibussia jaloittelemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!