sunnuntai 27. tammikuuta 2013

mustaleski


Meillä on takapihalla sellainen kiva pieni patio. Patiolta löytyy puitteet grillailuun ja chillailuun. You know, grillit, lepotuolit, pieni palmu ja muuta rekvisiittaa. Säilytämme siellä myös sellaista ulkoarkkua mihin ulkolelut sun muut saa mukavasti jemmaan.
Yleensä patio on aika kovassa käytössä, mutta nyt muutamaan kuukauteen sitä ei olla juuri käytetty. Sinne vilkaisu antaakin armottoman siivoustuomion. Muutamana päivänä kelit on kyllä antanut lupausta tulevasta keväästä, auringossa on jo päälle kolmekymmentä astetta. Joten varmaan pian patio otetaan taas kunnolla käyttöön.

En tiedä haaveiliko mieheni tänään mureasta grilli murkinasta, vai miksi hän patiolle sattui menemään. Sieltä tullessa kantoi hän eväsrasiaa. Rasia oli tiukasti suljettu ja hän näytti mietteliäältä. Rasian päällä oli teksti spider. Ja siellä oli mustaleski. Tuo pahamaineinen, myrkyllinen hämähäkki. Nimensä mustalesket ovat saaneet uskomuksesta, jonka mukaan naaraat syö koiraat parittelun jälkeen. Mustaleskeä on kolmea eri lajia ja sen vaarallisuus riippuu lajista. Nykyään vain murto-osa pureman saaneista ihmisistä menehtyy vastamyrkkyjen kehittyneisyyden ja saatavuuden ansiosta.

Tämä ei ollut eka kerta kun kyseinen hämähäkki tiluksiltamme löytyi, mutta aina se on yhtä kammottavaa. Ja että oli tehnyt vielä pesänsä meidän grilliin. Kiitti vaan.
Meille on annettu ohjeet, että sairaalassa on parempi olla 20 minuutin sisällä puremasta. Aika kammottavaa, eikö?
Lapset leikkivät päivittäin pihalla ja tämän ikäisten kiinnostus kaikenlaisiin eläimiin on kova. Poika tietää noin suurinpiirtein miltä mustaleski näyttää ja että siihen ei saa koskea ja siitä täytyy tulla ilmoittamaan vanhemmille. Kaksivuotias onkin toinen juttu. Se tyttö joka ottaa kastemadotkin tv-ruudulta syliin, voi hyvin kaapata myös mustalesken kotileikkeihin.

Mä en ole koskaan sietänyt hämähäkkejä, joten tälläinen seksuaalista kannabalismia harrastava myrkkypylly saa kyllä kylmän väreet iholle. IIK!


My husband found today a live black widow in ours backyard. It was inside a grill. Terrible! i dont like spiders. At all.kuva googlesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!