torstai 17. tammikuuta 2013

Mitäs sää nyt?Tänään herätessä mittari näytti 4 astetta. Sisälämpötila oli vielä noin 15 astetta. Huomiselle aamulle ennustan sisälämpötilankin putoavan tuonne kympin tuntumaan. Ne jotka halavat Meksikon lämpöön, voivat huoleta varata matkan. Meksikon rannikolla lämpö on edelleen 25-33 astetta, eikä laske. Vuoristossa puolestaan lämpötila laskee näin alas yleensä joulun jälkeen ja lämpenee vasta maaliskuun alussa.
Talot eivät ole mitenkään eristettyjä, joten kymmenen astetta ulkona tarkoittaa myös kymmentä sisällä.

Meillä onkin takana poikkeuksellinen viikko lämpötilan osalta. Olemme tarjenneet nukkua ilman lämmittimiä ja vain yhtä (flanelli)pyjamaa käyttäen.
Nyt taitaa mother nature heittää kylmää niskaan reiluksi kuukaudeksi. Poika oli todella pettynyt kun jalkapallo treenit oli peruttu kylmän ilman takia eikä koulussakaan saanut mennä ulos. Täällä uskotaan että kylmää ilmaa hengittäen voit tulla sairaaksi. Aamulenkillä vastaan tuli mitä erikoisempia hengityssuojaimia. Nämä nähtävästi sitten estävät sairastumasta?

Miten ihmeessä (me) te pärjäätte siellä pohjoisessa? Nähtävästi syvä jäässä, pipo päässä jos täkäläisiltä kysytään?

Viime talvena menimme usein ulos lämmittelemään koska ulkona oli auringon ansiosta lämpimämpi mitä sisällä. Ulkoilu kausi siis luvassa.


Ps.
"- minkä takia tossa on kuva meidän vessasta? " mies tiedusteli kulmakarvat hiusrajassa.
"- höh! Ei se ole vessa. Se on meidän kylpyhuoneemme joka nyt joutui paikkaamaan tilaa tässä kuvassa. Kun muutakaan nuin pientä en tähän hätään löytänyt. Kivat boordit ja kaikkea..ei se nyt niin paha ole..ei ole!"Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!