maanantai 21. tammikuuta 2013

panimoravintolan sisustus



Viime viikonloppuna illastimme pienellä kaveriporukalla ensimmäistä kertaa hiljattain avatussa ravintolassa. Mieheni vannoutuneena oluen harrastajana valitsi paikaksi panimoravintolan. Yritys siis tekee oluita sekä pyörittää ruokaravintolaa samoissa tiloissa.

Tyylikkään kokonaisuudesta tekee se, että ravintolan ja panimon välissä on isot lasi-ikkunat joten pihviä pureskellessa voi opetella myös oluen teon saloja.
Panimolla oli jotain teknisiä ongelmia ja näin ollen talon omasta oluesta sai vain haaveilla. Voitte kuvitella että vannoutunut oluen harrastaja oli jokseenkin pettynyt.

Paikka oli mielenkiintoinen. Tyylikkään rouheasti sisustettu. Tilat ja puitteet olivat kohdillaan. Iso puutarha mahdollisti lasten leikit ja viihtymisen lähtöön saakka. Hintataso oli aika korkea. 
Uudestaanhan tuonne on mentävä. Niitä panimon oluita odotellessa.


Meksikossa lapset ovat yhtä tervetulleita ravintolaan siinä missä aikuiset.
Illallakin ja alkoholin tarjoiluaikaan.
Meille tämä on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, koska luonnollisesti lastenhoitajat ovat aika kortilla.
Tai yhdeksäntuhannen kilometrin päässä. Abauttiarallaa.
(selvennetään nyt vähän, että me poistumme tavallisesti viimeistään lasten nukkumamenoaikaan ravintolasta. Autolla.)

Olemme miehen kanssa mietitty tätä ja pohdittu vastaavaa konseptia Suomeen. Sitä, että lapset voisivat myös tulla mukaan ravintolaan. Syömään ja viettämään iltaa.
(Kannatan myös lapsi-vapaita ravintoloita).
Rajoitteena tai ainakin hidasteena taitaa tosin olla laki. Yltiö humalaisista, möykkäävistä, tappelevista suomalaisista puhumattakaan.

Täällä en ole tähän mennessä törmännyt vielä yhteenkään huonosti käyttäytyvään aikuisten virvokkeita nauttineeseen jamppaan. Somprerotkin pysyvät paikoillaan.
En tiedä onko tequila paikallisille sama kuin vesi suomalaisille, mutta lapset eivät koskaan kyseenalaista tai ihmettele kenenkään käytöstä. Käynti paikallisessa ruoka/juoma ravintolassa on verrattavissa kokoperheen purilaispaikkaan.

Löytyisiköhän meistä suomalaisista niin sivistynyttä, hauskaa, kohtuudella juovaa porukkaa, että tälläinen toimisi myös Suomen maalla?
Amarillon ja chicosin ohella.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen ravintola. Mukavaa, että siellä lapset ovat tervetulleita ravintolaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nonna kommentistasi.

    Täällä on kiva mennä ravintolaan lasten kanssa jopa iltaisin, koska käytös on niin sivistynyttä. (Tai sitten me ollaan menty aina vaan oikeisiin paikkoihin).
    Viisvee menisi ulos syömään vaikka joka päivä mikäli saisi valita.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!