maanantai 28. tammikuuta 2013

Puerto Vallarta


Olen kauan suunnitellut ja lupaillutkin pieniä matka esittelyitä suosituimmista Meksikon lomakohteista. Ensimmäisenä esittelyyn pääsee Puerto Vallarta.


Matkakohde esittelyssä Puerto Vallarta

Puerto Vallarta. Tuo kaunis Tyynenmeren rannalla sijaitseva kaupunki tarjoaa loistavat puitteet lomailuun. 
Puerto Vallarta on suosittu matkailukohde sen kiinnostavan kulttuurihistorian, trooppisen ilmaston sekä kauniin ympäristönsä vuoksi. Myös erittäin suosittu juhlapaikka etenkin jenkki-opiskelijoiden keskuudessa, nimimerkillä spring breakin aikaan siellä lomaillut.
Vallartasta löytyy kymmeniä yökerhoja, satoja ravintoloita ja metri toisensa jälkeen ihanaa kuumaa vaaleaa hiekkaa. Ilmasto Puerto Vallartassa on läpi vuoden lämmin. Keskimääräinen päivittäinen lämpötila on 21-30 asteen välillä. Lämpimin kausi läpi vuorokauden sijoittuu touko-marraskuulle. Me kävimme Vallartassa maaliskuussa, jolloin kelit olivat todella hyvät. Yötä päivää oli todella lämmin, mutta tuskasen kuuma meillä ei ollut.

Emme tutustuneet Vallartan kaupungin keskustaan tai shoppailu mahdollisuuksiin, mutta kuten useissa turisti kaupungeissa, myös Vallartasta löytyy kauppakeskuksia ostosten tekoon. Malecon on yksi suosituimmista kaduista kokea Puerto Vallarta. Meksikolaisia käsitöitä ja tavaraa saa kätevästi turisti alueilta. Mutta varoitan että upeat rannat ja luonto vievät mennessään, eikä shoppailulle raaski juuri lohkaista aikaa!Vallartassa hotellien ja ravintoloiden henkilökunta puhuu pääsääntöisesti hyvää englantia. Myös monissa kaupoissa turistialueiden ulkopuolella myyjiltä löytyy englannin kielen taitoa.
Vinkkinä annan kaikille Meksikoon matkaaville opetella pieni espanjan kielen perus sanasto. Kuten päivän toivotukset, kohteliaisuudet, kevyt ravintola- ja ostos sanasto. Vaikka useimmat paikalliset osaavatkin englantia he arvostavat todella jos osaat puhua edes hieman espanjaa. Tai ainakin yrität. Usein he myös ilmaisevat kuinka otettuja ja iloisia ovat taidoistasi. Tämä taito auttaa myös kaupanteossa, hinta voi tippua jopa puolella ihan vain siitä hyvästä, että osaat espanjaa. Tämä on enemmänkin sääntö kuin poikkeus etenkin Cancunissa sekä Play de Carmenissa. Näistä kohteista tulen tekemään aikanaan omat matkakohde esittelyt. Tinkiminen ei noin muuten kuulu juuri alueen tapoihin. Toki etenkin ranta-alueilla kaupustelevat lämpenevät hinta neuvottelulle aika helpolla. Hotelli keskittymä "Paseo de la Marina" on yksi suosituimpia alueita majoittautua. Sen varrella sijaitsee kymmeniä hotelleja. Kävelymatkan päässä on useita ravintoloita ja pieniä butiikkeja. Halutessasi voit kipittää aamiaiselle pieniin tunnelmallisiin ravintoloihin jotka sijaitsevat hotelli kadulla tai sen lähettyvillä. Näissä aamiainen on hyvin amerikka-painotteista, mutta myös meksikolaisia vaihtoehtoja löytyy muutamia. 
Meidän hotelli oli Westin Resort & Spa jota suosittelen lämpimästi. 
Meksikossa paikallinen "siwa" kulkee nimellä OXXO. Myös Vallartan hotellialueella on OXXO, josta voit ostaa hotellia edullisemmin esimerkiksi pientä palan painiketta tai suunhuuhdetta hotelli huoneeseen. 
Useilla hotelleilla on oma rajattu ranta, mutta yleisrantojakin löytyy runsaasti. Jotkut rannoista ovat etenkin turistien suosimia, toiset myös paikallisten. Näitä ovat mm: Bucerias, Cruz de Huanacaxtle, Playa la Manzanilla, Playa Destiladeras, Playa Pontoque ja Punta Mita ja useista näistä löytyy myös palveluita sekä turisti mukavuuksia.
Jos rannalla makoilu alkaa puuduttamaan tarjolla on myös erilaisia aktiviteettejä. Vesiurheilua sen monessa muodossa, Golfailua, taidegallerioita ja erilaisia ohjattuja retkiä. Nuevo vallartassa pääset uimaan vaikka delffiinien kanssa.

Ehdoton paikka Puerto Vallartaan matkaaville onkin Nuevo Vallarta. Nuevo Vallarta on noin viidentoistaminuutin ajomatkan päässä Puerto Vallartasta. Nuevo Vallartasta löytyy myös useita ostoskeskuksia ja kauppoja. Alueella on Deluxe Resort mukavuuksia ja yli kolme kilometriä valkoista hiekkarantaa. Ilmasto Nuevo Vallartassa on hieman Puerto Vallartaa lämpimämpi.


Suosittelen kohdetta lämpimästi etenkin niille jotka kaipaavat vaihtelua suomalaisten suosimista turistikohteista. Rannalle kaipaaville, kiireettömyydestä ja kauneudesta nauttiville.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!