maanantai 11. maaliskuuta 2013

Tunnelmapaloja Rallista

Nyt on niin huikeet fiilikset viikonlopun WRC ralleista Meksikossa että suupieliä vallan puuduttaa.

Alkuun on hyvä tietenkin mainita hieno Suomalainen kakkossija jonka Mikko Hirvonen työsti tarjoten kumminkin voiton Ranskalaiselle Sebastian Ogierille.
Latvalan matkaa palkintopallille esti tiellä ollut kivi mihin auto törmäsi rikkoen jotaintärkeää ja lopettaen haaveet kärkisijasta.

Meidän perheelle tämä oli ensimmäinen ralli kokemus, mutta taatusti ei jää viimeiseksi.
Tunnelma paikan päällä oli sanoinkuvaamattoman huikee. Vaikka itse kisasta ja autoista ehtii nähdä vain murto-osan, luo paikalla olo sykähdyttävän tunteen. Wuuhuu!

Meillä oli tosi hyvä paikka vuorenrinteessä josta näki kisaa vähän pidemmän pätkän. Yksi kisan hyppyreistä oli myös kohdallamme ja oli erityisesti lasten mieleen. Eikä muuten ollut kova homma olla lasten kanssa ralleissa. Kun mukaan oli haalittu niin virvokkeita kuin evästä sekä muutama pikkuauto matkarattaiden ja aurinkosuojauksien lisäksi, meni lastenkin aika kuin siivillä.

Me melkein onnistuimme kuvaamaan viikon youtube hitin, kun yksi kilpailija autoista oli jotenkin haaksirikkoutunut (muistakaa, että olin ralleissa elämäni ensimmäistä kertaa joten ammatti-sanasto on vielä vähän hakusessa) ja ajeli reittiä aika verkkaalleen. Seuraava kisaaja oli tietenkin ehtinyt kiriä tätä haaksirikkoautoa aika reippaasti ja kun ihmiset tämän haaksirikkoauton jälkeen sitten lähtivät sankoin joukoin tietä ylittämään ja sieltä tupsahtikin seuraava ralliauto sataaseitsemääkymppiä, niin kyllä siinä meinasi olla ihmis-file poikineen pitkin rataa. Onneksi kuski ehti hiljentää vauhtia ja ihmiset poukkoilla tienlaitaan kun karjalauma konsanaan ja yhteentörmäykseltä vältyttiin. Suoraan sanottuna oli kyllä karmean näköistä katseltavaa.
Se, että ne autot lähtee ajamaan muutaman minuutin välein startista, ei tarkoita, että ne autot tulevat koko radan tällä samaisella aikavälillä.

Niin ja se "melkein kuvasimme" johtui siitä, että henkilö jolla kamera oli hallussa sekoitti pasmansa tästä kaikesta jännityksestä ja unohti hetkellisesti kameran käsissänsä, joka sitten sojottikin sinne tänne. Perus.

Kuvat:
MillaM
Mikko Hirvonen official fanclubEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!