perjantai 28. syyskuuta 2012

Vauva(+)kuumetta

Ystävä-pariskuntamme sai vajaa viikko sitten kauniin tyttö-vauvan.
Täällä on tapana mennä katsomaan lasta välittömästi jo sairaalaan.
Mutta koska olimme kuumeisia kun kutsu kävi, jouduimme siirtämään pienokaisen tapaamista.

Mexicossa on tapana antaa lapselle nimi heti viimeistään synnyttyä. Ystävämme oli valinnut nimen tulevalle lapselleen raskausviikolla 6.

Myös sukupuoli selvitetään täällä etukäteen. Ihmiset ovat hämmästelleet ja kysyneet syytä kun olemme kertoneet, että emme selvittäneet lapsiemme sukupuolia etukäteen.

Täällä ei myöskään sairaalasta lähde yksikään tyttö-vauva ilman korvakoruja. (Muistatteko mikä kohu syntyi Suomessa kun Martina ja Esko laitattivat pienelle Viktoria tyttärelleen korvakorut?)
Täällä puolestaan lääkäri hoitaa sen melkeinpä seuraavana napanuoran leikattuaan.

Melkein poikkeuksetta meidän 2-vuotiaasta tiedustellaan onko hän tyttö vai poika. Syynä ei ole niinkään polarn och pyret unisex tyylinen vaatetus, vain nimenomaan korvakorujen puuttuminen. (ja lyhyt ja ohut tukka :) !)

Myös kastejuhla Mexicossa poikkeaa suomalaisesta (evankeli-luth.) Täällä kirkossa on samanaikaisesti useampi vauva, iältään yleensä 2-6 kuukauden ikäisiä.
Ja koska espanjani ei vielä toistaiseksi ainakaan ole sujuvaa, en pysty tekemään selontekoa seremonian suullisesta puolesta, mutta yhtälailla pappi lausuu, rukoilee ja laulaa kuten meilläkin. Kirkon jälkeen on yleensä jatkot, useinmiten ravintolassa johon on kutsuttu niin sukulaisia kuin ystäviä.

Todennäköisesti meillä onkin pian tiedossa mexico-historiamme toiset kastejuhlat!

Täällä on myös tapana muistaa tuoretta perhettä "rotinoiden" merkeissä. Suurin osa lahjoista ostetaan valmiina. Toisinaan perheet laativat lahjalistan esimerkiksi tavarataloon.

Me halusimme muistaa vastasyntynyttä omatekoisella kortilla.
Paketissa oli Ralph Lauren mekko-pöksy setti. So cute!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!