lauantai 15. joulukuuta 2012

joulu kotona


Meidän koti on puettu jouluun. Ensimmäiset koristeet löysivät paikkansa marraskuun viimeisenä päivänä. Joulukuusia oli jo jokaisessa talossa, virastossa ja kouluissa, joten lasten kova painostus sai äidin taipumaan viikossa koristeiden laittoon.
Lasten mielipuuhaa onkin illalla pimeän tultua lähteä pyöräilemään asuinaluettamme ja ihastella joulukoristeita. Täällä koristelu on runsasta (häviää kuitenkin naapurimaalle), eikä puhallettavia pukkeja ja poroja säästellä. Nämä puhallettavat (siis sähköllä toimivat ilmakoristeet tai mitä nyt ovatkaan) on ehdottomasti lasten suosikkeja! Niiden kohdalla pysähdytään aina. Joka-ikinen kerta. Ihailemaan ja kummastelemaan.


Me jätettiin muuttokuormasta joulukoristeet pois kokonaan (en vieläkään ymmärrä mikä tässä oli ideana?), joten joulukoristeita on ostettu ja tehty itse kotia koristamaan. Tämän kranssin väsäsin kaiken muun puuhan ohella. Oli todella nopea tehdä. Kranssin ostin valmiina. Kuten myös kävyt, hieman rautalankaa pyöräyttäen kävyt sujahtivat paikoilleen. Paketit ja tähdet askartelin kaapista löytyvistä tarvikkeista. Aikaa tähän meni kokonaisuudessaan puoli tuntia.

Koko perheen voimin pyöräytettiin lumiukko takapihalle.

Pinata on olennainen osa Mexicolaista joulua. Viime jouluna meillä oli valtava, nyt mentiin hillitymmin. Joulupäivänä sitten urheillaan joulusuklaat vartalosta tätä mätkiessä.


Ai niin. Niinhän siinä nyt sitten kävi, että minun lisäksi pojalla nousi kuume ja saimme unohtaa mini-kaupunki lomamme Mexico Cityyn. Joku toinen kerta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!