sunnuntai 23. joulukuuta 2012

riisipuuroa ulkosuomalaisittain

Huh puh ääh puh kääk daam hoh huh ...

Tauti alkaa olla selättty joten täällä valmistellaan nyt joulua kaksin käsin. Mun joulumieli painui alas tuonelaan sairastumisen myötä, mutta josko se nyt nousisi kuolleista tämän ahertamisen myötä.

Innostuin tekemään eilen elämäni ensimmäisen porkkanalaatikon, josta tuli yllättäin todella hyvää. Tänään pyöräyttelin riisipiirakat aamutuimaan, nekin ensikertaa. Niistäkin tuli kaikkien odotusten vastaisesti maukkaita. Tosin niiden ulkomuoto muistuttaa mielestäni enemmän jotakin muuta kuin riisipiirakkaa, mutta maistuipahan ainakin perheen kaksilahkeiselle.

Meillä meinasi puuroriisi loppua kesken (anoppi toi yhden paketin viimevisiitillä), joten kätevänä emäntänä, täydellisenä puolisona ja huolehtivana joulumuorina ratkaisin tietenkin ongelman: sushi riisiä.

Toimi kuin nenä päässä. Ratti autossa. Kynä penaalissa.
Tuli miltei samanmakuista kuin puuroriisillä. Pienen pienellä hiuksen hienolla erolla.
Sitä puuro soossia on nyt sitten laitettu niin porkkanalaatikkoon kuin riisipiirakoihin. Perfecto!

Joten kehotankin kaikki ulkosuomalaiset tarttumaan sushi riisiin ja punaiseen maitoon, niin johan on suomalainen joulu ovella! Tahi kattilassa.

Metri-osaston dvd alkaa uhkaavasti siirtyä lopputeksti osioon, joten nyt täytyy kiiruhtaa viimeistelemään perunalaatikko ennen kuin joku taas roikkuu räkänokkana lahkeessa ja toinen esittää taitavasti nälkään nääntynyttä. Se on morooo!!

Ps. Pahoittelen etten ehtinyt lisäämään kulinaristin kuvaa riisipuurosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!