torstai 27. joulukuuta 2012

Joulua joulua


Meillä oli historiamme ensimmäinen joulu keskenämme. Vain me neljä. Kotona. Toinen joulumme Mexicossa. Ja aina yhtä nopeaan ohi. Päätettiin että ensi joulu ollaan vuorostaan Suomessa. Toivon mukaan läheisten ympäröimänä. 

Täällä jouluaatto on normi työpäivä. Joulupäivän useimmat ovat vapaalla. Mies otti aaton vapaaksi jotta saamme viettää joulun yhdessä.
Aatto mentiin aika perinteisin suomalaisin menoin: Aamulla riisipuuroa, vähän parempaa päälle, lumiukkoa dvd:ltä ja skype yhteydet lähimmäisiin. Sen jälkeen ulkoilua, joka tänävuonna oli pulkkailun sijaan "autoilu" (lasten sähköauto) ja hikinen kävelylenkki noin kolmessakymmenessä asteessa. Reippailtiin viemään työvuorossa oleville asuinalueemme vartioille leipomaani valkosuklaa-bayleyskakkua. Joulumieltä!
Ulkoilun jälkeen oli jouluruuan vuoro ja "sauna". Saunan virkaa meillä toimittaa toisinaan tälläinen suomalais-mexicolainen DIY-sauna: lämmittimiä, kynttilöitä ja lämminta vettä! (ei sekoiteta turvallisuussyistä)! Iphone pakastepussiin ja jouluradiosta volyymit kaakkoon. Toimii. Korvikkeena.
Pukkikin oli piipahtanut säkkeineen "joulusaunan" aikaan. Tuonut tuomisiaan. Kaikille jotain.

Muutama ystävä oli kutsunut meidät juhlistamaan joulua kanssaan, mutta koska olimme vielä vähän huonossa hapessa sairastelun suhteen päädyimme kotijouluun. 
Lyhyesti referoitakoon, että Mexicossa jouluaattoa juhlitaan isoissa porukoissa. Sukulaisten ja ystävien kesken. Pinataa paukutellen ja syöden ison kaavan mukaan. Todellista yhdessäoloa.


Oltiin suunniteltu pientä reissun tynkää naapurimaahan uudeksivuodeksi, mutta sairastelun vuoksi siirrämme sitä nyt ainakin muutamalla viikolla.

2 kommenttia:

  1. Ihana joulukoti! Miten sä aina keksitkin kaikkea veikeää ja hauskaa. Vaikkakin uskon, että koristellut pullot on A:n käsityötä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos murusein! Näitä kuvia nyt uudestaan katsellessa voisi melkein ajatella sijainnin olevan pohjoisempi.
    Pullot oli mun käsialaa. Idea netistä. Toteutus omanlainen. Me vietiin näitä myös muutamaan kyläpaikkaan tuomisina. Helppoa, halpaa ja persoonallista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!